Novosti

PočetnaNovostiZelena supernamirnica: mlada zelena pšenica

Zelena supernamirnica: mlada zelena pšenica

Kad pročitate podatak da mlada pšenica sadržava pet puta više željeza nego špinat, sedam puta više vitamina C nego naranča, te da sadržava sedam puta više betakarotena nego mrkva, onda ćete se sigurno složiti da je s pravom možemo nazvati prirodnim multivitaminom, dragocjenom riznicom zdravlja.

Trava mlade pšenice upotrebljava se već tisućama godina i zbog njezinih nutritivnih vrijednosti kao i zbog ljekovitih svojstava. Mlade zelene izdanke pšenice i njihovu vrijednost prepoznali su još stari Egipćani, kasnije Grci te Rimljani, a stari Kinezi upotrebljavali su je za čišćenje krvi jer veže za sebe teške metale poput žive i odstranjuje ih iz organizma. Mlada pšenica sadržava klorofil koji, zahvaljujući antiseptičkim svojstvima, pomaže u borbi protiv virusa i bakterija, a ujedno sprečava i razvoj gljivica.

Poznato je da pomaže i kod probavnih smetnji te oboljelima od čira. Mlada pšenica saveznik je kod jačanja imuniteta i detoksikacije, pomaže kod prehlada, kašlja, djeluje protiv reumatoidnih i kožnih bolesti. Učinkovita je u reguliranju razine šećera u krvi, pomaže zdravlju zubi i usne šupljine. Ujedno je i snažno detoksikacijsko sredstvo, neutralizira i odstranjuje toksine i slobodne radikale iz organizma. Sok od pšenične trave ima odlično djelovanje na čišćenje limfe.

Mlada zelena pšenica povoljno djeluje u preventivne svrhe, a naročito je djelotvorna kod neredovite i jednolične prehrane, u otklanjanju proljetnog umora, kod osoba izloženih stresu, kod oslabljenog imuniteta ili u želji za održavanjem uravnoteženog imuniteta kao i kod alergija, kožnih promjena. Mogu je upotrebljavati i trudnice, dojilje, djeca, sportaši, svi koji žele vratiti vitalnost i snagu organizma.