Novosti

PočetnaNovosti50 razloga za piti sok od spelte svakodnevno

50 razloga za piti sok od spelte svakodnevno

 1. Sok od spelte je jedan od najboljih izvora živih klorofila dostupan danas. Međutim, da biste dobili punu korist, klorofil mora doći svjež iz žive biljke.
 2. Sok od spelte je učinkovit iscjelitelj jer sadrži sve minerale poznate čovjeku i vitamine A, B-kompleks, C, E, l i K. Izuzetno je bogat proteinima i sadrži 17 aminokiselina.
 3. Sok od spelte sadrži do 70% klorofila, što je važan graditelj krvi. Molekule klorofila blisko podsjećaju na kemijsku molekulu, pigment koji se kombinira s proteinima da stvara hemoglobin. Glavna razlika je da klorofilna molekula sadrži magnezij kao središnji atom, a kemijska molekula sadrži željezo. Molekularna struktura tih dviju supstanci gotovo je identična u svim drugim aspektima.
 4. Klorofil sadrži enzime i superoksid dismutazu, protein koji sadrži bakar koji se nalazi u zrelim crvenim krvnim stanicama. Ovaj enzim razgrađuje superoksidne radikale u tijelu i time pomaže u usporavanju procesa starenja.
 5. Klorofil je prvi proizvod svjetlosti i zato sadrži više svjetlosne energije od bilo kojeg drugog hranjivog elementa.
 6. Sok od spelte sadrži sirovi klorofil i može se uzimati oralno.
 7. Znanost je dokazala da klorofil zaustavlja rast i razvoj neprijateljskih bakterija.
 8. Klorofil je antibakterijski i može se koristiti unutar i izvan tijela kao prirodni iscjelitelj. Vojska Sjedinjenih Država izložila je zamorce na smrtonosne doze zračenja. Zamorci hranjeni povrćem bogatim klorofilom, kao što su kupus i brokula, imali su polovinu smrtnosti od onih koji su hranili prehranu bez klorofila.
 9. Klorofil se može izdvojiti iz mnogih biljaka, ali pšenično zrno je superiornije jer je pronađeno da ima više od 100 elemenata potrebnih čovjeku . Ako se uzgaja u organskom tlu, apsorbira 92 od poznatih 115 minerala iz tla.
 10. Tekući klorofil ima sposobnost ući u tkivo, gdje ga zapravo može pročistiti i obnoviti.
 11. Sok od spelte služi za liječenje različitih kožnih bolesti koje uključuju vanjske i temeljne slojeve kože, uključujući: svrbež i pečenje rektuma.
 12. Liječnici R. Redpath i JC Davis otkrili su da klorofilni paketi umetnuti u sinuse imaju efekt sušenja, čišćenje zagušenja i trenutno olakšanje.
 13. Tekući klorofil pere naslage lijeka iz tijela.
 14. Klorofil neutralizira toksine u tijelu.
 15. Klorofil pomaže očistiti jetru.
 16. Klorofil poboljšava probleme šećera u krvi .
 17. U Američkom časopisu za kirurgiju (1940.), dr. Benjamin Gruskin preporučuje klorofil za antiseptičke prednosti. U članku se navodi sljedeća klinička upotreba za klorofil: uklanjanje neugodnih mirisa, neutraliziranje infekcija, liječenje rana, ubrzanje presađivanja kože, liječenje kroničnog sinusitisa, prevladavanje kroničnih upala i infekcija unutarnjeg uha, smanjenje proširenih vena, liječenje rektalnih čireva, uspješno liječenje upale cerviksa maternice, liječenje parazitskih vaginalnih infekcija, liječenje tifusne groznice i u mnogim slučajevima liječenje naprednih bolesti.
 18. Dr. Birscher, znanstvenik rekao je, “klorofil povećava funkciju srca, utječe na vaskularni sustav, crijeva, uterus i pluća”.
 19. Sok od spelte može otopiti ožiljke koji se formiraju u plućima od udisanja kiselinskih plinova. Učinak ugljičnog monoksida je minimiziran jer klorofil povećava proizvodnju hemoglobina.
 20. Sok od spelte ima visok udio kisika kao i sve zelene biljke koje sadrže klorofil. To je korisno jer mozak i sva tjelesna tkiva funkcioniraju na optimalnoj razini u visoko-oksidiranom okolišu.
 21. To je nutricionistički kompletna hrana.
 22. Sok od spelte je vrhunsko sredstvo za detoksikaciju u usporedbi s sokom mrkve i drugim voćem i povrćem.
 23. Škrob pšenice je skladištena energija koja se pretvara u jednostavnije šećere kao brzi izvor energije. To je posebno dobro za sportaše jer se asimilira za 20 minuta ili manje, a koristi vrlo malo energije tijela da ekstrahira hranjive tvari…
 24. Izuzetno je bogat proteinima i sadrži 17 aminokiselina.
 25. Sok od spelte sadrži cijeli spektar vitamina i minerala.
 26. Sok od spelte je učinkovit iscjelitelj jer sadrži sve minerale poznate čovjeku vitamine A, B-kompleks, C, E, i K.
 27. Poljoprivrednici na Srednjem zapadu, koji imaju sterilne krave i bikove, stavljaju ih na pšenično zrno da bi se obnovila plodnost. (Visoki sadržaj magnezija u klorofilu izgrađuje enzime koji vraćaju spolne hormone.)
 28. Sok od spelte liječi akne, pomaže uklanjanju ožiljaka nakon što se pije sedam do osam mjeseci. Dijeta, naravno, mora biti uključena u isto vrijeme.
 29. Sok od pšeničnog ulja djeluje kao deterdžent u tijelu i može se koristiti kao deodorant za tijelo.
 30. Mala količina soka od pšeničnog zrna u ljudskoj prehrani pomaže u sprečavanju propadanja zubi.
 31. Sok od spelte koji se drži u ustima tijekom 5 minuta pomoći će eliminirati zubobolje. To izvlači otrove iz desni.
 32. Sok od pšeničnog zrna pomaže protiv grlobolje.
 33. Pijte sok od pšeničnog zrna za probleme kože kao što su ekcemi ili psorijaza.
 34. Sok od pšeničnog zrna pomaže sjaju kose.
 35. Pyorrhea u ustima: stavite pulpu pšeničnog zrna natopljenog sokom na bolesnom području u ustima ili žvakati pšenični grm, istiskujući celulozu.
 36. Sok od spelte poboljšava probavu.
 37. Sok od spelte je izvrstan za čišćenje kože.
 38. Sok od spelte izvrstan je za liječenje i detoksikaciju debelog crijeva.
 39. Sok od spelte spriječava artritis.
 40. Za manje iritacije očiju nanesite napitak od pšeničnog zrna kao oblog.
 41. Masaža sokom uklanja perut.
 42. Sok od pšeničnog zrna može se koristiti kao pomoć za mnoge ženske komplikacije.
 43. Sok od pšeničnog zrna je dobar protiv zatvora, jer ima visok udio magnezija.
 44. Sok od žitarica smanjuje visoki krvni tlak i povećava kapilare.
 45. Sok od pšeničnog zrna može ukloniti teške metale iz tijela.
 46. Sok od pšeničnog zrna je izvrstan za krvne poremećaje svih vrsta.
 47. Još jedna prednost pšeničnog zrna jest da može rasti u u vlastitom domu.
 48. Sok od spelte je bez glutena, jer je rezan prije oblika zrna.
 49. Dr. Earp Thomas je rekao: “Pšenica je kralj svih žitarica”.  Zaustavlja krvarenje, ublažava svrbež i pomaže kod čireva i prištića kako bi se izliječili.
 50. I konačno – uzimanjem soka od pšeničnog zrna, može se osjetiti povećanje snage i izdržljivosti, obnavljanje zdravlja i duhovnosti te doživjeti opći osjećaj dobrobiti.