Novosti

PočetnaNovostiALTERNATIVA – Osnažite organizam sokom od mlade pšenice!!!

ALTERNATIVA – Osnažite organizam sokom od mlade pšenice!!!

Lišće mlade zelene pšenice jedna je od spektakularnih namirnica krcatih tvarima s povoljnim učinkom na organizam.

Zeleni sok od pšenice – Spelte

Mlade zelene travke žitarica, koje se melju, danas su apsolutni hit za sve moderne ljude kojima je potrebna dodatna snaga prirode.

Za zdravu krv i cirkulaciju

Nutrijenti prisutni u zelenim biljkama blagotvorno djeluju na zdravlje krvi i cirkulaciju.

Zaštita od karcinoma

Beta-karoten i vitamin C moguće kroz svoje snažno antioksidativno djelovanje, a klorofil inhibiranjem karcinogenog djelovanja određenih mutagena.

Za imunološki sustav

Nutrijenti potrebni za sintezu stanica imunološkog sustava uključuju proteine, vitamin A, vitamin C, željezo, folnu kiselinu i vitamin B6.

Za detoksikaciju

Mlada pšenica sadrži vrlo visoke količine prehrambenih vlakana, klorofila, beta-karotena.

Za terapiju ulceroznog kolitisa

Istraživači su zaključili da je mlada pšenica djelotvorna i sigurna kao pojedinačna ili pridružena terapija aktivnog distalnog ulceroznog kolitisa.

 

Mlade zelene travke žitarica, koje se melju, danas su apsolutni hit za sve moderne ljude kojima je potrebna dodatna snaga prirode.

Lišće mlade zelene pšenice jedna je od spektakularnih namirnica krcatih tvarima s povoljnim učinkom na organizam. To je zapravo mlada zelena pšenica ubrana prije razvitka zrna (plodova) i transformacije u stabljiku zlatnih klasova. Kao mlada biljka, pšenica sastavom više liči na zeleno lisnato povrće nego žitaricama. Bere se kada je visoka oko 15 do 20 cm kako bi se optimalno iskoristili nutritivi koji iz zrna prelaze u lišće.

Ispijanje sokova od mladih zelenih žitarica danas pouzdano predstavlja snažno detoksikacijsko sredstvo i izvor antioksidanta te stoga može da zaštiti od brojnih bolesti današnjice.

Nutritivne i zdravstvene karakteristike mlade pšenice:
Kada se uzgaja u organskim uslovima, lišće mlade pšenice zadržava 82 od 92 minerala prisutnih u zemlji.
Lišće mlade pšenice sadrži vitamine A, C, B, E i K, kao i minerale koje nalazimo u zemlji uključujući kalcij, magnezij, željezo, cink, kalij i fosfor .

Odličan je izvor aminokiselina i enzima, a budući da sok lišća mlade pšenice nije termički obrađen ne dolazi do promjene njihove strukture uzrokovane toplinom.
Specifičan nutritivni sastav lišća mlade pšenice osigurava povoljno djelovanje na kožu, kosu i nokte. Zbog brojnih biljnih kemikalija koje sadrži posjeduje antikarcinogeni i detoksikacijski učinak. Djeluje povoljno i na probavu, prevenciju bolesti srca i krvnih žila i općenito obogaćuje prehranu.
Posebno se preporučuje kod oslabljenog imuniteta, osobama izloženim povećanim psihičkim i fizičkim naporima, sportašima, nakon operacija i u vremenu oporavka od bolesti, dijabetičarima, a i kod neredovite i jednolične prehrane. Mlada pšenica odlično se uklapa u strategiju očuvanja zdravlja na prirodan i ekološki održiv način u svrhu povećanja nivoa životne energije.

 

KONTAKT: 098/453-756