Novosti

Kako na organizam utječe pšenična trava?

Pšenična trava je hrana napravljena od biljke Triticum aestivum. Smatra se izuzetno moćnom i zdravom hranom s nevjerojatnim blagodatima. Obično se konzumira kao svježi sok, ali dolazi i u obliku praha. Svježi sok pšenične trave smatra se živom hranom.

Ljubitelji zdravlja već dugo govore o nebrojenim blagodatima ove biljke i to s dobrim razlogom. Može se koristiti kao svakodnevni tonik za zdravlje, a može čak pomoći u liječenju određenih bolesti. Vršilo se više istraživanja kako bi se uistinu utvrdila njegova učinkovitost i istraživači se slažu da pšenična trava ima potencijal.

Nastavite čitati kako biste otkrili moguće ljekovite blagodati pšenične trave.

1

 1. To je superhrana

Pšenična trava prepuna je moćne kombinacije hranjivih sastojaka što je čini izuzetno korisnom za vaše zdravlje. Ima brojne terapeutske prednosti i poznata je kao cjelovita prehrana. Bogata kombinacija vitamina i hranjivih sastojaka može učiniti da pšenična trava bude izuzetan izbor za poboljšanje vaše dobrobiti. Pšenična trava ima antioksidativna, antibakterijska i protuupalna svojstva.

 

Sadrži:

 

željezo

kalcij

enzimi

magnezij

fitonutrijenti

17 aminokiselina

vitamini A, C, E, K i B kompleks

klorofil

bjelančevine

 

 1. Može eliminirati toksine

Hranjivi sastojci pšenične trave pomažu tijelu da se riješi nečistoća i uskladištenih toksina. Na primjer, klorofil pomaže u detoksikaciji tijela i pomaže u podupiranju zdrave funkcije jetre. Nakon što se vaše tijelo očisti, možda ćete primijetiti porast razine energije i sveukupno bolje zdravlje.

 

 1. Može pomoći probavi

Pšenična trava ima visoku razinu enzima koji pomažu u probavi pomažući vašem tijelu da razgrađuje hranu i apsorbira hranjive sastojke. To može pomoći u probavi.

Detoksikacijski efekti pšenične trave čiste crijeva tako da imate manje plinova, nadutosti i nelagode u trbuhu. Pšenična trava također može pomoći u ublažavanju opstipacije, sindroma iritabilnog crijeva i drugih probavnih problema.

 

 1. Može pojačati vaš metabolizam

Pijenje pšenične trave može pojačati vaš metabolizam i pomoći mršavljenju po pouzdanim izvorima. Izvrstan je izbor ako pazite na težinu, jer je niskokalorična i nema masnoće. Pšenična trava je hranjiva tvar, zbog čega se mnogi osjećaju sitijima brže i duže. To može pomoći u smanjenju žudnje za češćim obrocima.

 

 1. Može smanjiti kolesterol

Pšenična trava također je poznata po kroz istraživanja da smanjuje razinu kolesterola. Gubitak kilograma također vam može pomoći da snizite razinu kolesterola, što vas čini manje rizičnim za razvoj srčanih bolesti.

 

 1. Može pojačati vaš imunološki sustav

Pšenična trava poboljšava funkciju vašeg imunološkog sustava. To može pomoći u sprječavanju infekcije i bolesti. Osim toga, puno ćete se bolje osjećati kada vaš imunitet radi na optimalnoj razini. Ako imate neku vrstu bolesti, jaki imunološki sustav može vam pomoći da se brže oporavite.

 

 1. Može vam dati energiju

Vaša razina energije može biti viša od uobičajene. Nakon što vaše tijelo očisti štetne tvari, vaša se energija može usmjeriti na obavljanje svakodnevnih zadataka i vježbanje. Osjećati ćete se pomlađeno i osvježeno.

 

 1. Može smanjiti krvni tlak

Krvni tlak možete smanjiti konzumiranjem pšenične trave. Molekula klorofila slična je hemoglobinu i povećava broj krvnih stanica. To pomaže normalizirati krvni tlak. Također je dokazano da pročišćava krv i poboljšava cirkulaciju krvi.

 

 1. Može poboljšati kognitivne funkcije

Pšenična trava može poboljšati ukupnu mentalnu funkciju i ublažiti anksioznost. Njeni neuroprotektivni učinci omogućuju bolju kognitivnu funkciju i mogu pomoći da otkloni i liječi Alzheimerovu bolest. Pomaže u sprečavanju gubitka pamćenja i može se koristiti za poboljšanje koordinacije oko-ruka.

 

 1. Može pomoći kod dijabetesa

Pšenična trava dokazano poboljšava razinu šećera u krvi kod osoba s dijabetesom. To je djelomično zato što pšenična trava ima spojeve koji imaju sličan učinak kao inzulin. Snižava glikemijski indeks namirnica, što pozitivno utječe na razinu šećera u krvi.

 

 1. Može pomoći kod artritisa

Protuupalna svojstva pšenične trave mogu ublažiti neke simptome artritisa, poput ukočenosti, boli i oteklina. To može dovesti do manje nelagode i poboljšane funkcije.

 

Postoji li veza između pšenične trave i raka?

Pšenična trava može biti moćan dodatak planovima liječenja raka.

Pregled studije iz 2015. godine utvrdio je da pšenična trava ima antikancerogeni potencijal. To bi moglo biti zato što pšenična trava ubija određene stanice. Kada se koristi zajedno s konvencionalnim liječenjem raka, pšenična trava može pojačati imunološki sustav i pomoći tijelu da se detoksicira. Za potvrdu ovih nalaza potrebne su veće studije.

Jedno istraživanje iz 2007. pokazalo je da su ljudi s rakom dojke koji su podvrgnuti kemoterapiji smanjili razinu toksičnosti uzimajući sok od pšenične trave. To je možda zbog visokog sadržaja klorofila. Pšenična trava također može smanjiti mijelotoksičnost uzrokovanu kemoterapijom. Mijelotoksičnost smanjuje funkciju koštane srži i može povećati rizik od infekcije.

Pregled studije iz 2011. godine također pokazuje da pšenična trava ima antioksidativna svojstva koja mogu pomoći u prevenciji raka. Visoka hranjiva vrijednost pšenične trave pomaže u izgradnji snažnog imunološkog sustava za koji se smatra da tijelo održava zdravim i bez bolesti.

 

Na kraju svega gore navedenog, zaključak je:

Da biste najbolje iskoristili ove prednosti, pokušajte uzimati porciju pšenične trave svaki dan ili svaki drugi dan, a preporuka je da se sok od spelte koristi ujutro natašte.

Ako pšeničnu travu uzimate zbog određenih zdravstvenih problema, proučite druge promjene u načinu života koje mogu dodatno pomoći u poboljšanju vašeg zdravlja. Vaš liječnik također može preporučiti određene promjene u prehrani ili rutini.